Project49- återuppståndelsen

Erik Lundgren Sr´s Ford Special är, såvitt jag vet, försvunnen sedan länge. De sista spåren ledde till norra Spanien och en ägare som jobbade åt Spanska resebyrån i Stockholm.
Om jag är rätt informerad hette han Preben.
Om någon har andra och/eller kompletterande uppgifter är jag självklart intresserad!

Ring mig på 070-2851002 / Erik Lundgren

Project49 är arbetsnamnet på det projekt jag, Erik Lundgren, avser att genomföra tillsammans med olika personer och företag med specialkunskaper inom respektive gren.
49, som Erik oftast hade som startnummer, är också det år då ursprungsbilen byggdes (1949)

Projektet innebär att återskapa bilen pappa tävlade med. Vissa vitala delar har jag kvar efter pappa, men mycket, mycket andra delar har jag letat och hittat både i Sverige och utomlands. (eBay är fantastiskt!)

Ove Sköld i Lustebo utanför Falun har varit med från början i projektet och bidrar med sina fina kunskaper i plåtbearbetning, svetsning och mekanik. Ove har ett brinnande intresse för historisk racing och givetvis denna bil i synnerhet!

Ardun-topparna som är kvar efter pappa har Don Ferguson i Long Beach, Los Angeles byggt en motor kring. Jag och äldste sonen Hannes flög till L-A i december 2016 med varsin topp och ventilkåpa och levererade till Ferguson. Han byggde sedan motorn och hela familjen fick se motorn i drift i samband med ett besök hos honom i juli 2017. I september skickades motorn till Sverige och är numera hemma i Falun och monterad i bilen!

Erik Lundgren

ockelbo49@gmail.com
070-2851002

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>